Vormdip van Lukebakio krijgt verklaring: 'Complexe zwangerschap van echtgenote'

Vormdip van Lukebakio krijgt verklaring: 'Complexe zwangerschap van echtgenote'

12-11-2023 11:16

Dodi Lukebakio leek op weg naar een belangrijke rol bij Sevilla FC, maar komt de laatste weken wat minder in het stuk voor. Daar zit een menselijke reden achter. De Rode Duivel zit met z'n hoofd vooral bij de complexe zwangerschap van zijn vrouw, die intussen wel bevallen is.

Lukebakio werd onlangs vader, maar de weg daarnaartoe verliep niet zonder horten en stoten. In de laatste weken van haar zwangerschap had zijn echtgenote blijkbaar enkele moeilijke momenten. Aangezien zij nog in België verbleef, moest Lukebakio regelmatig op en af reizen vanuit Andalusië naar ons land. Dat heeft sportief directeur Victor Orta verklaard bij Estadio Deportivo.

Op een supportersavond kreeg Orta de vraag voorgeschoteld waarom Lukebakio plots wat uit beeld is verdwenen. Het antwoord zit dus in die zwangerschap, die volgens de Spanjaard 'risicovol' was. Nu het kindje toch gezond geboren is, zou Lukebakio zich weer moeten kunnen focussen op het sportieve plaatje. In september maakte hij zijn eerste twee treffers in La Liga.

Ook voor de Rode Duivels is Lukebakio zo een klein vraagtekentje. De voorbije interlandperiode was de aanvaller van goudwaarde, maar mogelijk moet ook Domenico Tedesco rekening houden met zijn vormdip. Hij zit alvast wel in de selectie.