Bataille en Antwerp hopen op derde plek: ‘Naar Shakhtar en drie punten pakken’

Bataille en Antwerp hopen op derde plek: ‘Naar Shakhtar en drie punten pakken’

08-11-2023 11:13
8

Antwerp ging dinsdagavond met 2-0 onderuit tegen FC Porto. Overwinteren in Europa lijkt steeds moeilijker te worden. Met nul punten neemt Antwerp nu al afscheid van de Champions League

Een derde plek en een optie op Europa League voetbal is mathematisch nog steeds een mogelijkheid. En zolang dat het geval is, lijkt de ploeg van Mark Van Bommel dat doel voor ogen te houden. De derde positie wordt momenteel ingenomen door Shakhtar Donetsk, de volgende tegenstander van Antwerp.

“Het doel is om naar Shakhtar te gaan en de drie punten te pakken," vertelde Jelle Bataille aan RTBF. “We blijven positief ondanks onze positie. Porto was dinsdag niet veel beter dan wij. We hebben een goede prestatie neergezet met een echte teamgeest”, getuigt de verdediger. "We hadden met Balikwisha op 0-1 kunnen komen. Toen, met tien man aan het einde van de wedstrijd, waren we dicht bij 1-1 en uiteindelijk werd het 2-0."

Het wil dus maar niet lukken voor Antwerp in de Champions League. Dat merkt ook Bataille op na de nederlaag in Portugal. "We stonden voor tegen Shakhtar en zelfs tegen Porto thuis in de rust", benadrukt Bataille.