'Bestuur van KV Mechelen twijfelde nog rond Defour, maar koos voor de korte pijn'

'Bestuur van KV Mechelen twijfelde nog rond Defour, maar koos voor de korte pijn'

03-11-2023 10:31
2

Steven Defour is niet langer trainer van de club van zijn hart. Ongeveer een jaar na zijn intrede bij KV Mechelen ligt de gewezen Rode Duivel al weer op straat. Het bestuur is niet over één nacht ijs gegaan, maar hakte uiteindelijk toch de knoop door.

De positie van Defour kwam de laatste weken steeds harder onder druk te staan. In de Jupiler Pro League zit KV Mechelen momenteel aan een bloedrode reeks van 1 op 18. Daar kwam dinsdagavond ook nog eens een pijnlijke bekeruitschakeling bovenop. In Knokke verloor Malinwa na strafschoppen, maar vooral na een ongeïnspireerde prestatie. 

Toch was het dan nog niet helemaal duidelijk of Defour het gelag meteen zou moeten betalen. De overtuiging leefde dat hij tegen Standard Luik nog op de bank zou zitten. Daar waren enkele redenen voor. 'De volgende competitiematch kwam er namelijk snel aan, de spelers stonden nog achter hun coach en er was uiteraard het financiële aspect dat met Defours vertrek gepaard zou gaan', schrijft Het Nieuwsblad.

Het lot bleek Defour dus nog even gunstig gezind, maar 'na lange gesprekken' tussen de trainer en het bestuur besloten beide partijen alsnog om hun wegen te laten scheiden. Frederik Vanderbiest springt tijdelijk in de bres. In de zomer had het er nochtans alle schijn van dat KV voor een leuk seizoen stond, onder meer dankzij een negen op negen. Wat Defour tot slot evenmin in de kaart speelde, is dat hij in de zomermercato een grote hand had in de samenstelling van de kern.