KV Mechelen blijft vertrouwen behouden in Defour: We staan 100% achter hem

KV Mechelen blijft vertrouwen behouden in Defour: "We staan 100% achter hem"

29-10-2023 16:12 Laatste update: 16:16
5

KV Mechelen verloor zaterdagavond van Cercle Brugge in de Jupiler Pro League. Malinwa blijft zo achter met 1 op 18 en zakt naar de veertiende plek in de stand. Ondanks de slechte resultaten blijft het bestuur vooralsnog het vertrouwen houden in Mechelen-coach Steven Defour.

De ex-Rode Duivel is zich maar al te goed bewust van de huidige stand van zaken. "Zolang je niet wint en de tegenstanders wel stijgt de druk automatisch. Dat hoef ik ze van bovenaf niet horen zeggen", klinkt het bij Defour in Het Nieuwsblad.

De druk van de buitenwereld en de supporters neemt ook stilaan toe. Zij zijn niet altijd fan van het risicovolle uitvoetballen dat Defour verwacht van zijn spelers. Zo bleek uit het applaus na een zeldzame lange bal van Mechelen-doelman Gaëtan Coucke. "Daar heb ik geen commentaar op", zegt Defour.

Intern blijft men het vertrouwen in Defour behouden. "We staan 100% achter Steven", klinkt het vanuit de bestuurskamer. Defour zit voor de bekerwedstrijd in Knokke en bij de verplaatsing naar Standard dus normaal gezien nog op de bank. "Ik heb in mijn carrière genoeg mindere momenten gekend om hieruit te geraken", klinkt Defour strijdvaardig.