RSC Anderlecht herstelt zich en wint met uitblinker Dreyer van Leuven

28-10-2023 22:45 Laatste update: 22:53
188

RSC Anderlecht heeft thuis in het Lotto Park een overtuigende overwinning geboekt op OH Leuven. Paars-wit heeft met 5-1 gewonnen, drie keer wist Anders Dreyer op prachtige wijze te scoren, eenmaal Kasper Dolberg en ook Mario Stroeykens wist te scoren. Namens Leuven kwam Kento Misao tot scoren.

RSC Anderlecht nam het thuis in het Lotto Park op tegen OH Leuven. De club had wat goed te maken na de verliespartij tegen Standard, maar het was Leuven dat zeer snel tot scoren te komen. In de 6e minuut was het Misao die de score opende. De Japanner haalde net buiten de zestienmeter op fraaie wijze uit en liet doelman Kasper Schmeichel kansloos.

Anderlecht reageerde direct, in de 12e minuut was het Dreyer met een prachtig afstandsschot. Hierdoor stond Anderlecht op gelijke hoogte met Leuven. De match tussen paars-wit en Leuven ging verder in een erg hoog tempo.

Vlak voor de rust is het opnieuw Dreyer die zich kon onderscheiden namens Anderlecht. In de 42e minuut haalde de Deen opnieuw uit van buiten het zestienmetergebied. Het schot ging langs alles en iedereen, Thorgan Hazard liet de bal slim passeren en doelman Prevot was kansloos.

Anderlecht kwam erg sterk uit de kleedkamer tegen Leuven. In de 47e minuut was het Dolberg die de derde maakte voor Anderlecht. Hazard nam een vrije trap, Augustinsson kopte de bal door en bij de eerste paal wist Dolberg te prikken.

Leuven probeerde hier snel op te antwoorden, maar het was Anderlecht dat verder kon uitlopen. In de 52e minuut werd een fraaie combinatie van Anderlecht zeer precies afgerond door jeugdproduct Stroeykens. Hierdoor kwam Anderlecht op een 4-1 voorsprong.

Na het doelpunt van Stroeykens was het opnieuw Anderlecht dat het gretigst was naar een volgend doelpunt. In de slotfase kwam deze er ook, Dreyer kende al een erg fijne voetbalavond, maar hij deed er nog een schepje bovenop.

In de 86e minuut twijfelde de Deense winger geen moment. Voor de derde keer van de avond haalde hij uit van buiten de zestienmeter. Dreyer schilderde de bal in de bovenhoek en tekende direct voor de 5-1 eindstand.