Club Brugge trekt overwinning over de streep tegen stug Lugano

26-10-2023 20:43 Laatste update: 20:44
36

Club Brugge moest in de Conference League op bezoek bij het Zwitserse Lugano. Blauw-Zwart trok een belangrijke driepunter over de streep en won met 1-3.

De thuisploeg zorgde voor het eerste doelgevaar en druk richting het doel, maar het was Club Brugge dat kon reageren. Eder Balanta beloonde zijn eerste basisplaats met een doelpunt. De middenvelder kopte het leer hard tegen de netten.

Club Brugge kreeg in de eerste helft nog een paar kansen, maar tot scoren kwam het niet. Lugano vroeg vlak voor rust een tweede gele kaart voor aanvaller Thiago, maar de scheidsrechter hield de rode kaart op zak. De ruststand bleef bij 0-1 voor Club Brugge.

In de tweede helft kwam Club Brugge meteen op rozen. Andreas Skov Olsen haalde zijn gouden linker boven en zorgde voor de comfortabele 0-2. Lugano bleef nog wel komen en Mignolet moest tussenkomen na een poging van Cimignani. Vervolgens raakte de thuisploeg ook de paal, maar het bleef 0-2.

Het was echter al Lugano wat de klok sloeg en dat werd beloond met een aansluitingstreffer. Vladi scoorde namens de thuisploeg. Tien minuten voor tijd leek een comeback helemaal in de maak wanneer de scheidsrechter naar de stip wees. De VAR kwam echter tussenbeide en er werd uiteindelijk geen penalty aan Lugano gegeven.

In de slotfase zorgde Hans Vanaken uiteindelijk voor de verlossing tegen Lugano. Door de overwinning staat Club Brugge nu op zeven punten na drie wedstrijden en staat het eerste. Lugano volgt met vier punten. Besiktas en Bodo/Glimt tellen één punt en nemen het tegen elkaar op.