RWDM mag bekerduel toch thuis spelen, burgemeester Charleroi verbiedt match

RWDM mag bekerduel toch thuis spelen, burgemeester Charleroi verbiedt match

26-10-2023 11:17
3

Volgende week staan de zestiende finales van de Beker van België op het programma. Voor het eerst springen ook de clubs uit de Jupiler Pro League in het koude bad. RWDM maakte zich op voor een verplaatsing naar Olympic Charleroi, maar zal dat duel nu toch in het eigen Edmond Machtensstadion mogen afwerken.

De locatie van die zestiende finale is namelijk veranderd, meldt de Pro League via haar website. Dat is gebeurd op bevel van de burgemeester van Charleroi. Volgens de oorspronkelijke loting zou Olympic gastheer spelen, maar aangezien het om een risicowedstrijd gaat, is er extra politie-aanwezigheid nodig. Die kon de burgemeester van Charleroi niet garanderen.

Omdat de veiligheid van de toeschouwers daardoor niet verzekerd kon worden, heeft de burgervader het duel verboden. Jammer voor de supporters van Olympic, die zich nu moeten opmaken voor een verplaatsing naar Molenbeek. Het reglement schrijft in zulke situaties immers voor dat de uitploeg dan het thuisvoordeel krijgt. De aftrap vindt op woensdag 1 november om 20u plaats, in het Edmond Machtensstadion dus.