Uitgerekend Vermeeren in de fout: Neemt het zich erg kwalijk, maar hoeft niet

Uitgerekend Vermeeren in de fout: "Neemt het zich erg kwalijk, maar hoeft niet"

26-10-2023 10:01 Laatste update: 10:12
4

Ook de derde partij van Royal Antwerp FC in de Champions League is een traumatische ervaring geworden. Na een 5-0 in Barcelona en de pijnlijke ommezwaai tegen Shakhtar Donetsk (2-3) liet Stamnummer Eén opnieuw een voorsprong onbenut tegen FC Porto (1-4). Ook Jelle Bataille begrijpt niet goed wat er gebeurde in de tweede helft.

Na een puike eerste periode ging Antwerp met een 1-0-voorsprong rusten. Meteen na de koffie liep het echter al mis, toen uitgerekend de balvaste Arthur Vermeeren de bal verspeelde. "Arthur (Vermeeren, red.) maakte een foutje en dat wordt dan meteen afgestraft op dit niveau. Maar Arthur doet al weken het beste van het beste. Hij neemt het zich ook erg kwalijk, maar dat hoeft niet", zet Bataille zijn talentvolle ploeggenoot volledig uit de wind bij VTM2.

Na die misser van Vermeeren ging de hele ploeg kopje onder. "Alles wat fout kon lopen, liet ook fout vandaag", vat een ontgoochelde Bataille de tweede helft samen. Hij kan moeilijk de vinger leggen op de precieze oorzaak, net zoals tegen Shakhtar overigens. "Misschien moeten we nog iets groeien als team", oppert hij. In ieder geval is het weer zonde na een prima eerste helft. "We waren zelfs scherper dan Porto, al hadden we misschien niet het overwicht."

Antwerp sluit de 'heenronde' van haar poule af met nul op negen. Het heeft nog drie wedstrijden om een totale blamage te vermijden. Al mikt Bataille stiekem toch nog op Europese overwintering. Daarvoor zou Antwerp (minstens) derde moeten eindigen. "Alles kan in het voetbal. Dus we geven de moed nog niet op." Barcelona gaat aan kop in de poule met negen op negen, Porto telt zes punten en Shakhtar drie.