Vrancken over treffen coach Stankovic: ''Boeiend om tegenover zo iemand te staan''

Vrancken over treffen coach Stankovic: ''Boeiend om tegenover zo iemand te staan''

26-10-2023 07:40 Laatste update: 09:28

Ferencvaros komt donderdagavond voor een Conference League-duel op bezoek bij KRC Genk. Trainer Wouter Vrancken mocht zich verdiepen in de strategie van niemand minder dan Dejan Stankovic. De voormalig middenvelder van Internazionale en Lazio Roma is namelijk de trainer van Ferencvaros.

''Boeiend om tegenover zo iemand te staan. Twee maanden geleden stonden we tegenover Patrick Kluivert in het duel met Demirspor, nu wacht een duel met Dejan Stankovic'', vertelde Vrancken aan Het Nieuwsblad.

''Natuurlijk speelt dat niet mee tijdens de wedstrijd, maar ik ben altijd geïnteresseerd in de specifieke aanpak van een coach'', zei Vrancken, die zich graag verdiept in de strategie van de tegenstander en de gedachten van de coach.

''Ik moet zeggen dat het vrij indrukwekkend is hoe Stankovic op heel korte tijd het team van Ferencvaros naar zijn hand heeft weten te zetten'', aldus Vrancken, die benadrukte dat de Hongaarse ploeg hoog druk zet en met veel energie en intensiteit wil combineren.

Genk staat momenteel op de 2e plek in Groep F van de Conference League. De tegenstander die Genk donderdagavond om 21 uur in eigen huis treft, is koploper.