'Slecht nieuws voor Barça en Koeman: Frenkie de Jong veel langer uit roulatie'

'Slecht nieuws voor Barça en Koeman: Frenkie de Jong veel langer uit roulatie'

25-10-2023 19:58
1

Frenkie de Jong maakt voorlopig nog niet zijn rentree op het veld. Zijn enkelblessure houdt hem mogelijk nóg een maand aan de kant, melden Spaanse media.

pedriDe Jong raakte op 23 september geblesseerd tegen Celta de Vigo. De verwachting was dat hij rond El Clásico, die 28 oktober op de rol staat, weer speelklaar zou zijn. SPORT weet dat de wedstrijd tegen Real Madrid veel te vroeg komt voor De Jong. Het medium schrijft dat de middenvelder waarschijnlijk pas na de volgende interlandperiode terugkeert.

Dat betekent dat De Jong de duels van Oranje met Ierland en Gibraltar, op respectievelijk 18 en 21 november, ook aan zich voorbij moet laten gaan. Tijdens de volgende interlandbreak moet het Nederlands elftal een ticket voor EK-deelname zien veilig te stellen. Nederland heeft nog drie punten nodig in de laatste twee wedstrijden, waardoor bondscoach Ronald Koeman waarschijnlijk niet wakker zal liggen van de absentie van De Jong. 

Barça-trainer Xavi Hernández heeft Pedri en Sergi Roberto wel bijna terug. Voor het tweetal geldt wel dat El Clásico te vroeg komt.