Ervaren Stavrev moet Genk-Ferencvaros in goede banen proberen leiden

Ervaren Stavrev moet Genk-Ferencvaros in goede banen proberen leiden

24-10-2023 22:32

KRC Genk tracht donderdagavond een volgende stap te zetten naar Europese overwintering. Met vier op zes oogt het huidige rapport al veelbelovend en een thuisduel met Ferencvaros lijkt een nieuwe kans op puntengewin te zijn. Aleksandar Stavrev zal de scheidsrechter van dienst zijn.

Met Stavrev heeft de UEFA een bijzonder ervaren figuur aangesteld voor Genk-Ferencvaros. De Noord-Macedoniër heeft op z'n 46e al meer dan honderd Europese matchen gefloten. Daarin deelt hij al eens graag een gele kaart uit, heeft Het Belang van Limburg opgesnord. Gemiddeld zit Stavrev aan vier bekeuringen per wedstrijd.

Overigens is Stavrev geen onbeschreven blad voor Genk. Twee jaar geleden floot hij al eens een duel van de Limburgers, toen in de Europa League. De ontmoeting met het Engelse West Ham United eindigde destijds op 2-2. Ook die avond zwaaide Stavrev lustig met de kaarten.

Momenteel is Genk aan de slag in de Conference League. Op de openingsspeeldag speelde het gelijk tegen Fiorentina (2-2), nadien volgde een 0-2 zege bij het Servische Cukaricki. Als Genk nu ook Ferencvaros weet te verslaan, zou het een goeie stap naar de volgende ronde zetten.