Zinckernagel predikt rust bij ondermaats Club Brugge: We zijn niet shit bezig

Zinckernagel predikt rust bij ondermaats Club Brugge: "We zijn niet shit bezig"

21-10-2023 11:31
3

Club Brugge is de interlandonderbreking met kopzorgen ingegaan. In haar laatste vier duels in de Jupiler Pro League wist het niet meer te winnen, met een ondermaatse 3 op 12 tot gevolg. Ook Philip Zinckernagel kon het niveau niet opkrikken, al wil de Deense aanwinst vooral de kalmte bewaren.

"We kunnen het ons niet permitteren om nóg eens niet te winnen." Met die uitspraak zet Zinckernagel de boel meteen op scherp voor het uitduel bij KV Kortrijk. Een zoveelste puntenverlies op rij is uit den boze, maar de mindere periode van Club Brugge moet nu ook niet overdreven worden, vindt hij. "We zijn niet sh*t bezig", drukt Zinckernagel zijn gevoel plastisch uit bij Het Nieuwsblad.

De 28-jarige technicus legt uit dat elk seizoen nu eenmaal hoogtes en laagtes kent. Momenteel zit Club even in een mindere fase, oordeelt hij. "In het begin leverde elke kans een doelpunt op, terwijl het de laatste tijd simpelweg tegenzat. Je kunt niet beweren dat we onvoldoende creëren", stelt Zinckernagel. Volgens hem is het nu enkel zaak om terug dat tikkeltje geluk te krijgen, maar de supporters mogen op hun twee oren slapen.

Bovendien zijn er nog maar tien speeldagen achter de rug, merkt Zinckernagel op. Het zwaartepunt ligt in de JPL nu eenmaal in de Play-Offs. "Pas dan moet je je topniveau bereiken. Union twee jaar terug, Genk vorig jaar: ze waren lange tijd de beste, en toch behaalden ze geen prijs", kent hij zijn pappenheimers. Zijn boodschap is dan ook duidelijk: de kloof nu zo beperkt mogelijk houden en dan toeslaan in de Champions' Play-Off.