Streep door Algerije als tijdelijke uitvalbasis nationale ploeg Palestina

Streep door Algerije als tijdelijke uitvalbasis nationale ploeg Palestina

20-10-2023 21:51
1

Het nationale voetbalelftal van Palestina moet verder zoeken naar een plek om zijn thuiswedstrijden te kunnen spelen. Aanvankelijk was het idee om de duels voorlopig af te werken in Algerije, maar daar is een streep door gezet. 

Door de oorlog tussen Israël en Hamas is het momenteel niet veilig om wedstrijden in Palestina te laten spelen. Algerije bood vervolgens aan om als gastheer te fungeren voor de nationale ploeg van Palestina, die meespeelt om kwalificatie voor het WK van 2026 en de Asia Cup van 2027. Algerije zou ook de gemaakte kosten voor zijn rekening nemen. 

De Aziatische voetbalbond en de FIFA hebben nu echter hun veto uitgesproken. Dat laat de Algerijnse voetbalbond weten in een verklaring. Het probleem is dat Palestina zijn duels moet spelen op Aziatisch grondgebied. Algerije toont zich nu solidair met Palestina op een andere manier. Al het voetbal in het Noord-Afrikaanse land is tot onbekende tijd opgeschort. 

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Palestina, bijgenaamd Al Fursan, is op 21 november. Australië is dan de tegenstander in het kader van de WK-kwalificatie. Waar die wedstrijd gespeeld wordt, is op dit moment dus nog onduidelijk.