Mata dacht al even aan vertrek bij Club Brugge: De club wou niet meewerken

Mata dacht al even aan vertrek bij Club Brugge: "De club wou niet meewerken"

19-10-2023 21:32
1

Club Brugge zag afgelopen zomer weer heel wat pionnen vertrekken en nam afscheid van onder meer Noa Lang, Abakar Sylla en Clinton Mata. Die laatste koos voor een verhuis richting Frankrijk en Olympique Lyon. Een transfer die hem zelf verraste.

Mata was één van de oudgedienden bij Club Brugge en leek op zijn dertigste dan ook niet snel meer te gaan vertrekken. Toch toonde Lyon nog interesse en slaagde het erin om voor zijn vijf miljoen euro Mata weg te lokken bij Club Brugge.

Een nieuwe stap in de carrière van de verdediger, waar hij volgens zichzelf wel nood aan had. "Toen ik hoorde over de interesse van OL, ben ik ermee naar de sportief directeur van Club gegaan. Hij zei me dat hij daarvoor open stond. Ik was verrast, maar wel blij", zegt hij op de officiële kanalen van Lyon.

Lang op gewacht
Mata geeft ook aan al enkele jaren te hebben geaasd op een vertrek. "Elk jaar zou ik vertrekken, maar nooit kwam het ervan", ging hij verder. "De club wou niet meewerken. Ik had een contract en dat respecteerde ik", aldus Mata nog.

Eén keertje was hij er zelfs bijzonder dicht bij. "Er was eens een mercato dat ik naar de Bundesliga zou trekken. Het was de laatste dag van de mercato om 23u30 en ik zat enkel nog te wachten op een telefoontje. Dat is er nooit gekomen. Na zoiets is het moeilijk om er weer met de gedachten bij te zijn", besluit Mata.