Mainz-trainer voorstander van El Ghazi-schorsing: 'Ik sta achter dit besluit'

Mainz-trainer voorstander van El Ghazi-schorsing: 'Ik sta achter dit besluit'

19-10-2023 17:45
4

Anwar El Ghazi wordt niet in bescherming genomen door zijn trainer. Bo Svensson, eindverantwoordelijke bij FSV Mainz 05, vindt dat de club goed heeft gehandeld door de aanvaller tijdelijk te schorsen.

El Ghazi sprak op social media zijn steun uit aan Palestina, dat in oorlog is met Israël. Mainz doet daarom voorlopig geen beroep op de oud-speler van Ajax en PSV. "Ik sta achter dit besluit", zegt Svensson op het persmoment in aanloop naar het duel met Bayern München. "Ik denk dat het juist is dat we het op deze manier hebben gedaan."

Svensson sprak met El Ghazi, voordat laatstgenoemde tijdelijk op non-actief werd gezet. De Deense trainer bestempelt de situatie als 'niet optimaal', al heeft het volgens hem geen invloed op de spelersgroep. "Het is wat het is. We zijn professionals en moeten ons werk uitvoeren."

Er is veel te doen om voetballers die de Palestijnse kant kiezen in de oorlog. Noussair Mazraoui is op het matje geroepen door Bayern en traint individueel, terwijl OGC Nice verdediger Youcef Atal voor onbepaalde tijd heeft geschorst.