'Mazraoui ontbreekt ondanks gesprek met leiding van Bayern München'

'Mazraoui ontbreekt ondanks gesprek met leiding van Bayern München'

19-10-2023 12:44
3

Noussair Mazraoui is donderdag niet op de training van Bayern München verschenen, meldt BILD. Het wakkert de geruchten aan dat de rechtervleugelverdediger net als FSV Mainz 05-aanvaller Anwar El Ghazi tijdelijk geschorst is.

Mazraoui nam op Instagram, net als El Ghazi en OGC Nice-verdediger Youcef Atal, een pro-Palestijns standpunt in over de oorlog tussen Israël en Hamas. El Ghazi en Atal zijn tijdelijk geschorst door hun werkgever, Mazraoui werd - zover bekend - alleen op het matje geroepen. Woensdag sprak hij op het hoofdkantoor van Bayern met de clubleiding.

Volgens BILD is alleen een gesprek mogelijk niet voldoende geweest. Mazraoui ontbrak donderdag op de training. Bayern heeft nog geen verklaring afgegeven, maar naar verluidt kan de berichtgeving van de oud-Ajacied verdere gevolgen hebben. Der Rekordmeister gaat uiterst voorzichtig met de situatie om, niet in de laatste plaats omdat doelman Daniel Peretz uit Israël komt.

In Duitsland is de kritiek op Mazraoui fors. Parlementslid Johannes Steiniger deed al een extreme oproep om de Marokkaan het land uit te zetten.