'West Ham-middenvelder Kudus was rond met Chelsea, maar Ajax lachte bizar bod weg'

'West Ham-middenvelder Kudus was rond met Chelsea, maar Ajax lachte bizar bod weg'

19-10-2023 09:55

Mohammed Kudus vertrok afgelopen transferzomer van Ajax naar West Ham United, maar de Ghanees was eerder akkoord met een andere Premier League-club. Volgens zijn zaakwaarnemer Jennifer Mendelewitsch was de aanvaller al akkoord met Chelsea, maar dat die deal niet doorging lag aan de Londenaren.

In de transfershow van het Franse RMC Sport vertelde Mendelewitsch dat ze van Ajax mocht onderhandelen met andere clubs over een transfer van Kudus. "We bereikten een akkoord met Chelsea over een contract, maar de deal kwam niet rond. Dit lag aan Chelsea, dat met een belachelijk bod kwam richting Ajax." De Londenaren waren dus niet bereid genoeg te betalen, waardoor stadsgenoot West Ham er uiteindelijk met de deal vandoor ging.

Eerder waren ook Brighton & Hove Albion en Arsenal geïnteresseerd in Kudus, maar die clubs kwamen nooit tot een akkoord. Chelsea kreeg dat dus wel, maar volgens Mendelewitsch wilde de club slechts vijftien tot twintig miljoen euro voor de Ghanees betalen. De focus lag volgens haar op een andere transfer. "Chelsea was alleen maar bezig met de transfer van Moises Caicedo, daar hebben ze al hun energie in gestoken."

De 23-jarige Kudus is voortvarend gestart bij zijn nieuwe club West Ham United. In acht officiële duels voor de club vond hij drie keer het net. West Ham betaalde uiteindelijk 43 miljoen euro aan Ajax voor de diensten van Kudus.