'Bayern-verdediger Mazraoui op matje geroepen na pro-Palestijnse boodschap'

'Bayern-verdediger Mazraoui op matje geroepen na pro-Palestijnse boodschap'

16-10-2023 17:35 Laatste update: 17:45
2

De clubleiding van Bayern München gaat in gesprek met Noussair Mazraoui. De rechtervleugelverdediger liet zich afgelopen weekend op social media uit over het conflict tussen Israël en Hamas.

Mazraoui deelde een pro-Palestijnse boodschap. Hij plaatste een video waarin hij de Palestijnen de overwinning wenste. "Iedereen, inclusief elke werknemer en elke speler, weet voor welke waarden Bayern staat. We hebben deze direct na de terroristische aanval op Israël al publiekelijk en ondubbelzinnig uitgedrukt. We geven om onze vrienden in Israël en staan aan hun zijde. Tegelijkertijd hopen we op een vreedzaam samenleven van alle mensen in het Midden-Oosten", laat Bayern aan het Duitse persbureau DPA weten.

Momenteel is Mazraoui bij de Marokkaanse nationale ploeg. "Na zijn terugkeer staat een persoonlijk gesprek met de clubleiding in München gepland", klinkt het. Mazraoui deelde een vers uit de Koran. 'En denk niet dat Allah achteloos is over wat degenen die onrecht plegen doen. Het houdt hen alleen maar tegen tot de dag waarop hun ogen bevroren zullen zijn van afgrijzen.' De tekst combineerde hij met een Palestijnse vlag.