Tonali vreest: 'Italiaan van Newcastle kan schorsing van 18 maanden krijgen'

Tonali vreest: 'Italiaan van Newcastle kan schorsing van 18 maanden krijgen'

16-10-2023 10:57 Laatste update: 11:10
1

Sandro Tonali hoopt een schikking te treffen over zijn illegale gokactiviteiten. De 23-jarige controleur van Newcastle United en Italië moet desondanks vrezen voor een schorsing van liefst achttien maanden, meldt La Gazzetta dello Sport maandag.

De openbare aanklager in Turijn en de Italiaanse voetbalbond FIGC zijn een onderzoek gestart naar Nicolò Fagioli, Nicolò Zaniolo en Tonali, zo werd afgelopen week duidelijk. Il Corriere della Sera schreef al dat Tonali zeer is aangedaan door het nieuws en zelfs in huilen uitbarstte. Hij is nu bereid om volledige medewerking te verlenen en openheid te geven over zijn gokactiviteiten.

Daarmee volgt Tonali het voorbeeld van Fagioli. Volgens La Gazzetta dello Sport hebben beide spelers gegokt op voetbalwedstrijden, wat in strijd is met de Italiaanse regels. Ze riskeren zodoende een schorsing van minimaal drie jaar, maar een schikking kan de straf halveren. Er is wel een verschil tussen de twee. De 22-jarige Juventus-middenvelder werkte vanaf het eerste moment mee aan het onderzoek en verstrekte belangrijke informatie. Hij lijkt daardoor weg te komen met een schorsing van tien tot achttien maanden.

De straf voor Tonali en andere betrokken spelers lijkt hoger uit te gaan vallen, weet de roze sportkrant. De Italiaanse voetbalbond wil een 'sterk signaal' afgeven aan voetballers en de publieke opinie, klinkt het. Het is nog wel onduidelijk of Tonali ook op wedstrijden van AC Milan heeft gegokt, toen hij nog in San Siro actief was. Als zijn verklaring strookt met de uitkomst van het onderzoek, dan zal hij zo'n achttien maanden geschorst worden.