Mazraoui verdedigt zichzelf na pro-Palestina-post: 'Dat is teleurstellend'

Mazraoui verdedigt zichzelf na pro-Palestina-post: 'Dat is teleurstellend'

16-10-2023 07:20
8

Noussair Mazraoui ziet zich genoodzaakt om uitleg te geven over zijn steunbetuiging aan de Palestijnen in het conflict met Israël. De boodschap van de 25-jarige vleugelverdediger van Bayern München veroorzaakte onder meer in Duitsland een storm aan kritiek.

Mazraoui deelde een video op Instagram, waarin een stem in de stijl van een gebed zei: "God, help onze onderdrukte broeders in Palestina om de overwinning te behalen. Moge God genade geven aan de doden, moge God hun gewonden genezen." Onder meer Der Spiegel en andere Duitse media spraken van een 'pro-Palestina'- en 'anti-Israël'-post. BILD voorzag bovendien frictie met Bayern-doelman Daniel Peretz, die de Israëlische nationaliteit heeft.

De ex-Ajacied is verrast door de ophef. "Allereerst wil ik zeggen dat het erg teleurstellend is dat ik moet uitleggen waar ik voor sta", zegt hij tegen BILD. "Er is een situatie ontstaan waar duizenden onschuldige mensen worden vermoord. Mijn standpunt is dat ik zal werken aan vrede en gerechtigheid in deze wereld. Dit betekent dat ik altijd tegen alle vormen van terrorisme, haat en geweld zal zijn. En dat is iets waar ik altijd achter zal staan."

"Daarom begrijp ik niet waarom mensen het tegenovergestelde van mij denken en waarom ik geassocieerd word met haatdragende groepen", vervolgt Mazraoui. "Het gaat in dit conflict niet om wat ik denk of wat jij denkt. Er worden elke dag onschuldige mensen gedood door dit vreselijke, uit de hand gelopen conflict. Daar moeten we allemaal tegen zijn en daar moeten we ons tegen uitspreken. Het was nooit mijn doel om iemand te kwetsen."