Duitsland kan na maanden ellende nog eens winnen: We hebben lef getoond

Duitsland kan na maanden ellende nog eens winnen: "We hebben lef getoond"

15-10-2023 12:41
2

In de eerste wedstrijd onder Julian Nagelsmann zorgde Duitsland dat het weer een winstreeks kan opbouwen. Zaterdag werd er gewonnen van de Verenigde Staten met 1-3 en de bondscoach van de Duitsers was dan ook trots op zijn ploeg.

"Wat ik het mooiste vond is dat we kalm zijn gebleven en dat we niet in elkaar zijn gezakt", vertelt een blije Nagelsmann na afloop van de wedstrijd tegen Amerika. "We hebben lef getoond, geweldige voetballende acties en in de tweede helft hadden we veel geduld en balbezit aan de kant van de tegenstander. Ik vind het geweldig voor het team dat er nu positiviteit is waar we op door kunnen bouwen", lezen we in Kicker.

Toch waren er volgens Nagelsmann ook nog genoeg verbeterpunten. "We kunnen nog steeds verbeteren in het zetten van de hoge druk. Natuurlijk was het niet perfect nog, maar dat is ook helemaal niet erg. Ik hou ervan om aan de slag te gaan met die zaken." Nagelsmann deelde ook nog een compliment uit aan een specifieke Duitse speler. "Ilkay Gundogan was fantastisch vandaag. Hij wilde elke bal en was ook defensief sterk."