Italiaanse media: Bonucci wist al vroeg van de illegale gokactiviteiten

Italiaanse media: Bonucci wist al vroeg van de illegale gokactiviteiten

15-10-2023 11:16
3

Leonardo Bonucci was al in een vroeg stadium op de hoogte van de vermeende illegale gokactiviteiten van Juventus-middenvelder Nicolo Fagioli. Dat meldt La Repubblica. Laatstgenoemde is sinds deze week één van de hoofdrolspelers in een Italiaans gokschandaal, dat de gemoederen behoorlijk bezighoudt. 

De van illegale gokactiviteiten verdachte Fagioli moest deze week zijn telefoon afstaan aan de openbaar aanklager van Turijn. Uit gesprekken op de telefoon bleek vervolgens dat Fagioli contact had met Bonucci over zijn gokgedrag. Er is tot dusver geen bewijs dat de verdediger van Union Berlin zich ook schuldig heeft gemaakt aan dergelijke vergrijpen. 

Volgens La Repubblica waren meerdere mensen, die niet nader worden genoemd, op de hoogte van de gokactiviteiten van Fagioli. Waarschijnlijk gaat het om iemand binnen de technische staf van Juve. De zaak wordt momenteel onderzocht en de verwachting wordt uitgesproken dat er nóg meer personen in de Italiaanse voetbalwereld op de hoogte waren van de 'gokverslaving' van Fagioli. 

Naast de middenvelder worden ook Nicolò Zaniolo en Sandro Tonali sinds deze week verdacht van eenzelfde vergrijpen. De middenvelder van respectievelijk Galatasaray en Newcastle United hebben naar verluidt poker en blackjack gespeeld op illegale websites. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan het wedden op wedstrijden.