Tonali kan tranen niet bedwingen na gokschandaal: Een grote klap

Tonali kan tranen niet bedwingen na gokschandaal: "Een grote klap"

14-10-2023 17:31
6

Sandro Tonali is volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera enorm aangedaan door de situatie die nu rondom de middenvelder van Newcastle speelt. In Italië worden meerdere voetballers, waaronder Tonali, verdacht van illegale gokactiviteiten.

Spelers die in Italië op voetbalwedstrijden gokken, riskeren schorsingen van drie jaar. De Italiaanse middenvelder had het dan ook zwaar de afgelopen dagen en zou in het bijzijn van zijn dierbaren in huilen uitgebarsten zijn. Volgens de Italiaanse krant is dat vanwege de schaamte die hij voelt. Naar verluidt zit de speler, die afgelopen zomer voor 64 miljoen euro AC Milan verruilde voor Newcastle United, er helemaal doorheen. "Hij is bang, de klap was groot", zeggen zijn naasten. 

Zijn Engelse werkgever stuurde een privévliegtuig naar Italië om de speler op te halen. Eddie Howe, de manager van Newcastle United, wacht hem op. Howe had volgens de Italiaanse krant al geïnformeerd naar de mentale toestand van zijn speler en staat klaar om hem te helpen weer rust te vinden. 

Woensdag werd bekend dat de openbare aanklager van Turijn een onderzoek is gestart naar illegale activiteiten van Nicolò Fagioli, een speler van Juventus. De dag erna kwam het nieuws naar buiten dat Tonali en Nicolò Zaniolo, aanvallende middenvelder van Aston Villa, het trainingskamp van de nationale ploeg van Italië verlaten hadden. Zij zouden daarna door de politie ondervraagd zijn over mogelijke betrokkenheid bij illegale gokactiviteiten.