Scholes over talent-Real Madrid: 'Niemand beter dan hij op deze leeftijd'

Scholes over talent-Real Madrid: 'Niemand beter dan hij op deze leeftijd'

13-10-2023 17:53
1

Paul Scholes is lovend over Jude Bellingham en is van mening dat er niemand op zo'n leeftijd al zo goed was als de middenvelder van Real Madrid. Dat vertelt de oud-speler van Manchester United aan TNT Sports

"Ik denk dat Jude Bellingham, gezien zijn leeftijd en wat hij tot nu toe in zijn korte carrière heeft bereikt, beter is dan alles wat we ooit hebben gezien", vertelt Scholes in een interview. Hij baalt zichtbaar wanneer hij vertelt dat Manchester United dichtbij het aantrekken van de jonge Engelsman was toen hij nog voor Birmingham speelde. Bellingham besloot echter voor Borussia Dortmund te gaan en Scholes moet toegeven dat die keuze goed uitgepakt heeft. 

"Dat was een dappere keuze. Hij oogt zo zelfverzekerd, zo vastberaden en profesioneel. Hij heeft verschrikkelijk veel talent en een bijpassend temperament. Hij is nu naar een van de grootste clubs ter wereld gegaan, Real Madrid, en hij gaat gewoon door alsof hij voor Birmingham speelt. Hij valt gewoon zo op." Daarnaast looft Scholes de prestaties van Bellingham. "Hij scoort goals en speelt wat hogerop het veld bij Real Madrid. Hij is een speler die wedstrijden voor je wint."

Dit seizoen maakte Bellingham al tien doelpunten voor Real Madrid in alle competities. Acht daarvan scoorde hij in La Liga, twee in de Champions League. Ook is hij goed voor in totaal drie assists.