OFFICIEEL: De langstzittende trainer ligt buiten, OHL zet Brys aan de deur

OFFICIEEL: De langstzittende trainer ligt buiten, OHL zet Brys aan de deur

13-10-2023 14:13 Laatste update: 14:56
13

Het tijdperk van Marc Brys bij Oud-Heverlee Leuven zit erop. Vrijdagmiddag heeft de club laten weten dat de hoofdtrainer ontslagen is. De supporters hadden zich de laatste weken op boze wijze geroerd.

Na tien speeldagen viel er nog niet al te veel vreugde te halen bij OHL. Momenteel staat de club op negen punten, enkel tegen KV Mechelen en KV Kortrijk werd gewonnen. Met dat magere puntenaantal houdt het slechts twee clubs achter zich: datzelfde Kortrijk en KVC Westerlo. Afgelopen weekend ging OHL nog met 3-2 onderuit bij Cercle Brugge. Tot twee keer toe knokte de ploeg zich terug na een achterstand, maar uiteindelijk bleek een hattrick van Kévin Denkey hen te machtig.

Die vijfde nederlaag van de lopende campagne is Brys fataal geworden, net als de eis van de Leuvense harde kern om in te grijpen. Via een officieel bericht op de website kondigt OHL zijn ontslag aan. De fusieclub gaat nu op zoek naar een vervanger, al zit er voorlopig nog niet echt schot in die zaak. Daarom zullen de overige leden van de trainersstaf de teugels eventjes in handen nemen. Door de interlandbreak heeft het bestuur wat meer tijd. Op zondag 22 oktober hervatten de Leuvenaars met een thuispartij tegen Sint-Truiden.

Met Brys verdwijnt zo de langste zittende coach van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League. Sinds 2020 zat de Antwerpenaar aan Den Dreef, goed voor drieënhalf jaar dienstverband. Daarin nam hij liefst 118 wedstrijden voor zijn rekening. De voorbije jaren parkeerde OHL zich telkens zorgeloos in de (betere) middenmoot, maar de echte stap naar boven zetten, de natte droom van grote broer Leicester City, is er nooit gekomen.