Martinez kent perfecte start, Portugezen voorzichtig blij met bondscoach

Martinez kent perfecte start, Portugezen voorzichtig blij met bondscoach

13-10-2023 10:45
4

Roberto Martinez is tegenwoordig bondscoach bij Portugal. Tot nu toe kent hij er een perfecte start, met 18 op 18 in de EK kwalificatiewedstrijden. In Portugal is men tevreden met de prestaties van de Spanjaard tot nu toe, maar blijft men voorzichtig.

Martinez is een echte people manager. “Hij heeft bij ons weer voor een positieve vibe gezorgd: binnen en buiten het team”, legt André Zeferino, journalist, uit bij Record. “Je voelt terug de verbondenheid bij de spelers en de fans als je in het Cidade do Futebol bent”, voegt hij eraan toe.

De kwestie-Ronaldo lijkt tot nu ook goed uit te draaien. Ronaldo is nog steeds erg belangrijk voor Portugal onder Martinez en het lijkt goed te klikken tussen de twee. Bij Sporza klinkt het echter dat de Spanjaard moet opletten dat hij niet in oude zonden vervalt. Het feit dat hij bij de Rode Duivels te lang zijn sterren (zoals Eden Hazard) bij de hand nam, deed hem uiteindelijk ook de das om.

Al is de algemene perceptie na 18 op 18 positief tot nu toe bij de Portugezen, toch blijft men voorzichtig. Het volk zal pas na het EK een oordeel vellen over Martinez. “We zagen wat er in België gebeurde, goed en attractief voetbal, maar de hoofdprijs zat er nooit in. Voetbal leeft van trofeeën. Dat is de grootste twijfel die hier nog heerst”, besluit Zeferino.