Oostenrijkse media: ''Oostenrijk speelt thuis, maar is tegen België een outsider''

Oostenrijkse media: ''Oostenrijk speelt thuis, maar is tegen België een outsider''

13-10-2023 12:00 Laatste update: 20:00
4

Vrijdagavond staat er meer op het spel dan alleen de winst wanneer de Rode Duivels en het Oostenrijkse elftal het veld betreden in het Ernst-Happel-Stadion. Beide teams vechten voor kwalificatie voor het EK 2024 terwijl de ploegen gehavend zijn door blessures. VoetbalPrimeur.be nam een kijkje in de Oostenrijkse media om te zien wat er over de match van vanavond en over de Rode Duivels geschreven werd.

Improvisatie noodzakelijk
De Oostenrijkse media staan bol van teksten over de gehavende ploegen. 'Aan beide kanten ontbreken belangrijke spelers. De afwezigen bij Oostenrijk dwingen de trainer tot improvisatie, niet alleen qua opstelling zelf, maar ook qua strategie', schrijft het Oostenrijkse Kurier. Het gemis aan bepaalde sleutelspelers is bij meerdere Oostenrijkse media een terugkerend onderwerp. 'Met nationale recordspelers Marko Arnautovic en Karim Onisiwo zijn er naast Gregoritsch geen andere opties in de aanval en zal bondsoach Ralf Rangnick tegen de Belgen in het centrum van de aanval moeten improviseren', meldt Sport ORF.

Optimisme van bondscoach Rangnick
De Oostenrijkse bondscoach Rangnick blijft desondanks optimistisch. ''Als wij enig voordeel hebben door zoveel spelers te missen, is het dat de Belgen ook niet precies weten hoe wij spelen'', citeerde Sky Sports Austria. "Oostenrijk speelt thuis, maar is tegen België een outsider. Wat betekent dat? Niets'', aldus Rangnick volgens het Oostenrijkse Kurier.

Belgische problemen onder de lat
De Oostenrijkse media stipt ook blessureproblemen van de Rode Duivels aan. 'De meest recente van de genoemde Belgische tegenvallers is die van doelman Koen Casteels, die bedoeld was om de geblesseerde doelman Thibaut Courtois te vervangen, maar nu last heeft van een ontsteking in de buikholte', schrijft het Oostenrijkse Laola1. 'België heeft tegen de ploeg van ÖFB slechts een derde doelman tot beschikking', schrijft Kronen Zeiting. 'Nadat Real Madrid-keeper Thibaut Courtois langdurig geblesseerd was, moest donderdag ook zijn vervanger Koen Casteels zich terugtrekken. In zijn plaats moet de even oude Matz Sels in beide wedstrijden het doel bewaken', aldus Kronen Zeiting.

De kracht van de Belgische ploeg
De Oostenrijkse bondsoach Rangnick benadrukte ook de sterkte van het Belgische team. ''We weten dat de Belgen op individuele posities topklasse zijn – vooral in de aanval en op het middenveld. Maar we weten ook dat de wedstrijd als team opnieuw een echte uitdaging zal worden'', aldus Rangnick over de sterke individuele kwaliteiten van de Rode Duivels.

Oostenrijk staat al decennia lang droog
Een interessant feit dat naar voren komt uit Sky Sports Austria. 'De Oostenrijkers zijn het hele jaar door acht interlands ongeslagen. De ÖFB-selectie kent echter al sinds 1959 geen overwinning op de Belgen', refereert Sky Sports Austria naar de 4-2 overwinning van Oostenrijk in Wenen.

Rekenen, rekenen en nog eens rekenen
Met het oog op kwalificatie hoopt Oostenrijk vanavond op een positief resultaat. De Oostenrijkse media rekenen er dan ook op los om te weten hoeveel punten genoeg is om naar het EK in Duitsland te kunnen gaan. 'Wiskundig gezien heeft Oostenrijk slechts twee punten uit drie wedstrijden nodig, maar nul zou genoeg moeten zijn', merkte het Oostenrijkse Der Standard op.

Details Oostenrijk – België
Terwijl beide teams vechten voor hun plek op het EK van 2024, kijken fans vol spanning uit naar de wedstrijd van vanavond in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen. De aftrap is om 20:45 en staat onder leiding van scheidsrechter Gil Manzano.