'Nieuw gokschandaal in Italië, ook Tonali en Zaniolo worden onderzocht'

'Nieuw gokschandaal in Italië, ook Tonali en Zaniolo worden onderzocht'

12-10-2023 21:31
2

Nicolò Zaniolo en Sandro Tonali zijn donderdag ondervraagd door Italiaanse autoriteiten op verdenking van betrokkenheid bij illegale gokactiviteiten. Dat melden diverse media, waaronder ook Fabrizio Romano. De twee middenvelders hebben even later het kamp van het nationale Italiaanse elftal moeten verlaten. 

Zaniolo en Tonali sloten deze week aan bij de Italiaanse nationale ploeg. Komende zaterdag zouden de middenvelders van respectievelijk Galatasaray en Newcastle United in actie komen tegen Malta en Engeland, maar daar lijkt nu geen sprake meer van. Ze worden verdacht van illegale gokactiviteiten. Wat de verdenking precies inhoudt, is vooralsnog induidelijk. 

Romano weet dat er een gesprek met de politie is geweest, waarna ze het trainingskamp hebben moeten verlaten van de bond. Ze keren nu terug naar Istanbul en Newcastle, om daar eventueel nader onderzoek af te wachten. Het nieuws komt daags nadat ook Juventus-middenvelder Nicolò Fagioli, eveneens international, verdacht wordt van vermeende illegale gokactiviteiten. Hem hangt een mogelijke schorsing van maar liefst drie jaar boven het hoofd.