Spaans toptalent legt transfer naar Saoedi-Arabië uit: Niet voor het geld

Spaans toptalent legt transfer naar Saoedi-Arabië uit: "Niet voor het geld"

12-10-2023 17:28
11

Het Spaanse toptalent Gabri Veiga (21) verruilde afgelopen zomer Celta de Vigo voor Al Ahli uit Saudi-Arabië naar eigen zeggen niet voor het geld, maar vanwege de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. De transfer deed veel stof opwaaien.

"Ik zeg je direct: nee", antwoordde Veiga toen hem in de Spaanse radioshow El Larguero gevraagd werd of hij voor het geld naar Saudi-Arabië is vertrokken. "Iedereen heeft zijn mening, manier van denken en iedereen moet beslissingen nemen", beet hij van zich af. "Er waren andere factoren die de balans lieten doorslaan."

Veiga speelde zich vorig seizoen met elf doelpunten en vier assists in La Liga in de kijker van internationale topclubs. In augustus stond hij naar verluidt op het punt te tekenen voor Napoli, totdat Al Ahli zich ineens met veertig miljoen euro meldde bij Celta de Vigo en de deal kaapte.

Volgens de 11-voudig jeugdinternational van Spanje is de keuze voor Al Ahli de beste voor zijn ontwikkeling. "Van alle opties die ik overwoog, was dit degene die mij in staat stelde het meest te groeien als voetballer, volwassen te worden in een team met grote sterren en in een competitie te spelen die enorm groeit. Het was een stap voor de toekomst, ook al zijn er veel mensen die het niet begrijpen. Voor mij was het de beste stap die ik kon zetten.”