Ajax-aanwinst na opmerkingen over heimwee: Vreemd, ben de hele tijd bij ze

Ajax-aanwinst na opmerkingen over heimwee: "Vreemd, ben de hele tijd bij ze"

11-10-2023 17:40

Ajax-aanwinst Josip Sutalo kan zich niet vinden in de onthulling van Andy van der Meijde dat hij met heimwee zou kampen. De 23-jarige verdediger benadrukt dat hij geen spijt heeft van zijn transfer naar Ajax, hoewel de Amsterdammers in een megacrisis verkeren.

Van der Meijde vertelde maandag bij Veronica Offside dat Sutalo 'heel erg met heimwee kampt', ondanks de aanwezigheid van landgenoten Jakov Medic en Borna Sosa. "Hij wil eigenlijk gewoon terug. Hij praat met niemand, ook niet met zijn teamgenoten. Hij wil niks ondernemen en socialisen met anderen. Dat is moeilijk voor zo'n jongen", zei de voormalig rechtsbuiten.

Sutalo ontkent het verhaal en wijst naar zijn twee Kroatische ploeggenoten. "Vreemd, ik ben namelijk de hele tijd bij ze", zegt hij tegen Germanijak. Onder meer de opmerking van Marco van Basten, dat de mandekker geen woord Engels spreekt, wordt eveneens ontkracht. Sutalo kan weinig met de kritiek. "Ik wil daar helemaal niet op ingaan", stelt hij. "Het is duidelijk dat we in een crisis zitten en nu trekken wij als nieuwelingen de aandacht. Ik wil niet in detail treden, maar er is waarschijnlijk sprake van enkele interne conflicten. We weten dat de resultaten niet goed zijn, het is aan ons om dat te verbeteren."

Sutalo benadrukt dat hij achter zijn keuze voor Ajax staat. "Ik heb deze zomer een aantal concrete aanbiedingen gehad, en daarna was er enige interesse van serieuze Europese clubs. Grote clubs in hun competities. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is. Omdat het een grote club is en ik weet zeker dat ik geen fout heb gemaakt. Dit is een crisis die bij elke club wel eens voorkomt. Het is van voorbijgaande aard en ik ben er zeker van dat Ajax zeer binnenkort zal staan waar het van nature thuishoort, bovenaan de ranglijst."