'Marokko slaat grote slag: Real Madrid-speler verruilt Spanje voor Atlasleeuwen'

'Marokko slaat grote slag: Real Madrid-speler verruilt Spanje voor Atlasleeuwen'

11-10-2023 12:16

Brahim Diaz gaat zijn interlands spelen voor het nationale elftal van Marokko. Dat melden bronnen bij de bond tegen het Spaanse Marca. De laatste administratieve kleinigheden moeten nog worden geregeld en dan stapt de middenvelder van Real Madrid over van Spanje naar Marokko.

Diaz speelde voor alle jeugdelftallen van Spanje en maakte onlangs zijn debuut voor de hoofdmacht tegen Litouwen. Omdat hij onder de drie wedstrijden speelde voor het Europese land, mag hij de switch nog maken naar Marokko. Diaz heeft een dubbele nationaliteit en is Spaans en Marokkaans. Binnenkort zal bekend worden gemaakt dat de middenvelder de overstap maakt.

De 24-jarige Diaz speelde de afgelopen drie jaar voor AC Milan op huurbasis en komt dit jaar voor het eerst uit in de hoofdmacht van Real. Als de switch doorgang vindt, dan is de kans groot dat Diaz wordt opgeroepen voor de Afrika Cup. Daardoor kan Real in de maand januari niet op hem rekenen. De aanvallende middenvelder kwam dit seizoen tot acht wedstrijden en één goal in het shirt van Real.