Concurrentie voor Saudi-Arabië: vier landen denken samen aan organisatie WK 2034

Concurrentie voor Saudi-Arabië: vier landen denken samen aan organisatie WK 2034

11-10-2023 11:14
6

Het is nog absoluut niet zeker dat Saudi-Arabië het WK 2034 mag gaan organiseren. Australië, Indonesië, Maleisië en Singapore zijn ook van plan om een bid in te dienen voor het toernooi over elf jaar. Dat bevestigt Erick Thohir, bestuurder van de Indonesische voetbalbond aan Sydney Morning Herald

Het was al bekend dat Australië en Indonesië nadachten over een gezamenlijk bid, maar die landen denken dat ze met Maleisië en Singapore aan hun zijde nog sterker staan. "Ik denk dat de FIFA zal zien dat het Midden-Oosten vorig jaar met Qatar al gastheer is geweest. Ik weet zeker dat de wereldvoetbalbond andere landen een kans gaat geven", luidt de voorspelling van Thohir tegenover de Australische krant.

In oktober moeten de geïnteresseerde landen hun officiële interesse bekend maken bij de FIFA. Saudi-Arabië deed dit eerder al, want het land greep ook mis voor het WK in 2030. Volgens eerdere informatie zou de FIFA wel de regels rond de stadions hebben versoepeld. In plaats van dat er al zeven stadions in het land gebouwd moeten zijn, moet het land nog maar vier stadions al hebben staan.