Benteke over Hazard: Hij bleef Eden, misschien is dat ook zijn ongeluk

Benteke over Hazard: "Hij bleef Eden, misschien is dat ook zijn ongeluk"

11-10-2023 10:03

De voetballerij stond gisteren even stil bij de carrière van Eden Hazard. De voormalige kapitein van de Rode Duivels kondigde op dinsdag afscheid van het voetbal aan. Vele reacties liepen binnen. Ook Christian Benteke wou iets kwijt. 

Net zoals veel deden, had Christian Benteke een vermoeden dat Hazard deze beslissing zou nemen: "Ik was niet al te verrast, ook al had hij het me niet verteld, ik kwam er net als iedereen achter, maar nee ik ben niet al te verrast nee”, klinkt het bij de spits, geciteerd door RTBF.

De twee mannen hadden het onderwerp de afgelopen maanden niet besproken: "Ik wilde niet te veel druk uitoefenen door er met hem over te praten. Ik heb hem nooit gevraagd of hij doorging of stopte”, ging Benteke verder. “Toen ik vanochtend het nieuws hoorde, stuurde ik hem een bericht. Ik sprak met hem meer over alles wat we eerder hadden gezegd dan over wat hij in zijn carrière had gedaan, want uiteindelijk is dat voor mij niet het belangrijkste”, aldus de spits. 

Tijdens zijn tijd bij Real had Benteke wel al een aantal keer met Hazard gesproken over de situatie: "Ja, ik was eerlijk, ik heb het hem duidelijk gezegd. Ik vertelde hem 'Eden, als je kijkt naar Ramos, Benzema, al deze spelers die hier al jaren zijn, zij weten ook hoe ze hun imago moeten verkopen”, aldus Benteke.  “Ze laten zien dat ze in de sportschool zijn, ze laten zien dat ze een sessie doen, net als hun familie en de rest. Maar Eden heeft dat niet, hij heeft dat niet in zich. Omdat hij zichzelf is. Hij is altijd dezelfde Eden geweest en misschien is dat ook zijn ongeluk.”