Trossard werd al bij de rust gewisseld tegen City: Kwam niet in het stuk voor

Trossard werd al bij de rust gewisseld tegen City: "Kwam niet in het stuk voor"

10-10-2023 22:31
1

In de Premier League baarde de topper tussen Arsenal FC en Manchester City een muis, al wisten The Gunners in het slot wel nog een levensbelangrijke zege veilig te stellen (1-0). Ook de Belgen konden daardoor niet uitblinken. Leandro Trossard was zowat onzichtbaar, terwijl Jérémy Doku te weinig speeltijd kreeg, analyseert VOO Sport.

De Franstalige analisten van dienst halen er enkele beelden bij. "De actie waarin Trossard het vaakst de bal raakte, je moet eens kijken in welke zone van het terrein dat gebeurt ...", wordt er verwezen naar een situatie waarbij de Limburger de bal diep op de eigen speelhelft komt ophalen. "Het was symptomatisch voor de eerste helft."

The Gunners namen zeker voor de pauze namelijk niet het minste risico. "Hij probeerde de bal te krijgen tussen de lijnen, maar ze speelden hem nooit aan. Arsenal wilde niet naar voren spelen, uit schrik voor balverlies. Wat moest Trossard dan doen? Enkel verdedigen."

Van hetzelfde laken een pak
Ook een invalbeurt van Doku bracht nauwelijks zoden aan de dijk. "Doku heeft weinig gespeeld, hij heeft wel geprobeerd. Hij probeerde iets te creëren en uit te lokken. Hij bracht drive en goesting." Het blok van Arsenal wachtte hem echter gedisciplineerd op, waardoor ook Doku geen beslissende versnelling kon plaatsen. Daardoor was hem eenzelfde lot beschoren als Trossard. "Hij heeft veel verdedigd", luidt het eindoordeel.