Van der Elst over Club Brugge: Vanaf begin van het seizoen niet overtuigend

Van der Elst over Club Brugge: "Vanaf begin van het seizoen niet overtuigend"

10-10-2023 14:38
10

Club Brugge was het gespreksonderwerp bij Extra Time. Franky Van der Elst uitte zich zeer kritisch op Club Brugge. Volgens de analist is het al gedurende het hele Jupiler Pro League-seizoen niet voldoende voor Blauw-Zwart om kampioen te worden.

Filip Joos vroeg zich af of er gezegd kan worden dat het toch wel goed gaat komen met Club Brugge, Van der Elst haakte daaropin. “Ik vind dat je dat niet mag zeggen. Ik moet eerlijk zeggen: van in het begin van het seizoen zeg ik dat het niet genoeg is om kampioen te worden. Het is niet overtuigend”, citeert Sporza Van der Elst.

Van der Elst geeft aan dat er telkens wel iets misgaat voor Club Brugge dit seizoen. “Het is altijd wel iets. Tegen Standard was Club beter, maar had het pech. Het begint wel altijd bij fouten, hé. Als die gebeuren voor de zestien, dan krijg je goals binnen. Op RWDM en Eupen na scoort het ook te weinig”, besluit Van der Elst.

Er is nu de interlandbreak met de Rode Duivels, hierdoor komt Club Brugge zaterdag 21 oktober weer in actie. Het gaat dan op bezoek bij rode lantaarndrager KV Kortrijk. Club Brugge staat op dit moment vijfde in de Jupiler Pro League. Na tien matchen heeft de club zestien punten behaald.