Dominant Royal Antwerp FC wint overtuigend van KAS Eupen

08-10-2023 17:55 Laatste update: 17:55
8

Royal Antwerp FC heeft thuis op De Bosuil met 4-1 gewonnen van KAS Eupen. The Great Old toonde zich de gehele match dominant en wist via Arthur Vermeeren, Michel Ange Balikwisha, Arbnor Muja en een eigendoelpunt van Rune Paeshuyse te scoren. Namens De Panda's vond Isaac Nuhu het net.

In de 10e speelronde van de Jupiler Pro League stonden Royal Antwerp FC en KAS Eupen tegenover elkaar op De Bosuil. De match begon direct op een hoog tempo, Antwerp zorgde ervoor dat het de regie over de match kreeg.

Toch viel het doelpunt onverwachts aan de andere kant, Isaac Nuhu schoot scherp binnen voor Eupen. Het was wel even de vraag of er geen overtreding werd gemaakt, maar de VAR greep niet meer in. Hierdoor pakten De Panda’s de leiding.

Antwerp leek niet in de war te raken door de tegentreffer, de ploeg leek juist extra gemotiveerd te raken om zich te herpakken. Dit gebeurde via Arthur Vermeeren. Michel Ange Balikwisha bezorgde een vrije trap op het hoofd van spits Vincent Janssen. De kopbal werd vervolgens door Vermeeren binnengelopen.

In de volgende fase toonde Antwerp zich erg dominant, de ploeg was veel in balbezit en wist ook veel gevaarlijke kansen te produceren. In de 33e minuut wist Balikwisha The Great Old op voorsprong te zetten. Vermeeren gaf een voorzet, waarna Balikwisha fraai binnen schoot. De VAR checkte voor buitenspel, maar dit bleek niet het geval te zijn.

Antwerp ging met erg veel vertrouwen de rust in. In de tweede helft ging de Antwerpse dominantie verder. In de 61e minuut betekende dit het derde doelpunt, het werd een eigendoelpunt van verdediger Rune Paeshuyse. De verdediger wilde ervoor zorgen dat Vincent Janssen niet kon scoren, maar liep vervolgens zelf de bal binnen.

In de daaropvolgende fase bleef kampioen Antwerp de bovenliggende partij. In de 91e minuut wist Arbnor Muja ook nog op het scorebord te verschijnen. De Kosovaar verlengde een schot van Gyrano Kerk met zijn hoofd en maakte zo het vierde doelpunt. Antwerp toonde zich over de gehele wedstrijd de betere ploeg en behaalde op die manier een verdiende driepunter tegen Eupen.