Mikautadze breekt voorlopig niet door bij Ajax: Daarom koos is niet voor hem

Mikautadze breekt voorlopig niet door bij Ajax: "Daarom koos is niet voor hem"

08-10-2023 13:53
1

Georges Mikautadze komt tot dusver nauwelijks aan bod bij Ajax, maar Maurice Steijn vindt wel dat de Georgische miljoenenaankoop progressie boekt. De Ajax-trainer laat zich uit over het perspectief van de 22-jarige aanvaller.

ESPN meldde vorige week dat Mikautadze, net als Chuba Akpom, had geklaagd over zijn speeltijd. "Mikautadze is één van de mannen die als spits of aan de buitenkanten kan spelen. Hij is een speler die vooral heel erg goed is in de kleine ruimte. Ik wilde hem van de week inbrengen voor Brobbey tegen RKC. De ruimtes waren daar een stuk kleiner, maar toen stopte de wedstrijd", vertelt Steijn, geciteerd door Voetbal International.

"Tegen AEK vond ik dat we behoefte hadden aan meer snelheid met Amourricho van Axel Dongen, Steven Bergwijn en Chuba Akpom (ex-STVV)", gaat de Ajax-coach verder. "Mikautadze is toch een speler die meer in de bal speelt. Daarom koos ik nu niet voor hem. Ik vind dat hij het steeds beter gaat doen. Op de training zie je dat hij goed kan voetballen. Maar hij moet gewoon zijn plek veroveren en het moment moet daar ook zijn. De jongens die nu in de basis staan, zowel tegen AEK als tegen RKC, hebben het in mijn ogen gewoon goed gedaan."

Ajax betaalde deze zomer zestien miljoen euro aan FC Metz voor de ex-speler van Seraing. De Georgische international had enkele dagen na zijn komst meteen een basisplaats tegen Fortuna Sittard, op de voor hem ongebruikelijke positie van nummer tien. Tegen FC Twente viel hij in, maar de laatste drie duels kwam hij helemaal niet in actie.