Dominant KRC Genk knokt zich vlekkeloos voorbij FK Čukarički

Dominant KRC Genk knokt zich vlekkeloos voorbij FK Čukarički

05-10-2023 22:55 Laatste update: 23:01
15

Na het gelijkspel tegen Fiorentina heeft KRC Genk zijn eerste zege in de Conference League kunnen boeken. Tegen FK Čukarički uit Servië kwam het nooit echt in de problemen en wist het simpel met 0-2 te winnen.

KRC Genk was de grote favoriet om een driepunter te pakken en het kwaliteitsverschil met de Serviërs was al snel duidelijk. Genk heer en meester en ook al bijzonder vroeg op voorsprong na een treffer van Bryan Heynen, die op de juiste plek stond na een voorzet van Joseph Paintsil.

Diezelfde Heynen wist even later ook een penalty uit te lokken na een fout van Uros Spajic (ex-RSC Anderlecht). Die werd benut door Paintsil en besliste de wedstrijd al na nog geen twintig minuten voetballen.

Genk haalde daarop de voet wat van het gaspedaal, maar kwam ondanks enkele kleine kansjes voor Cukaricki nooit echt in de problemen. De thuisploeg nam na de pauze de wedstrijd toch weer meer in handen en zocht nadrukkelijk naar een doelpunt. Hendrik Van Crombrugge werd meermaals aan het werk gezet, maar hield zijn netten ook makkelijk schoon.

Voor Genk was het stilaan welletjes geweest en had enkel nog maar het doel om de zege veilig te stellen. De Limburgers hielden de rangen goed dicht, maar zagen Hendrik Van Crombrugge wel nog één mooie redding uit de handschoenen te moeten toveren. Er werd echter niet meer gescoord: 0-2.