Brighton knokt zich knap terug tegen Marseille, succes voor De Ketelaere

05-10-2023 20:52 Laatste update: 21:04

Brighton kende een moeilijke wedstrijd en raakte donderdag niet voorbij Olympique Marseille. De ploeg van Kaoru Mitoma keek al na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist zich uiteindelijk terug te knokken. In Portugal was er succes voor Atalanta Bergamo, dat met basisklant Charles De Ketelaere wist te winnen van Sporting Portugal.

Olympique Marseille - Brighton
Brighton is het de laatste weken behoorlijk kwijt. In de competitie verloor het afgelopen zaterdag met 6-1 van Aston Villa, en ook tegen Marseille leek het mis te gaan. Al na negentien minuten spelen kwamen de Fransen op voorsprong. Verdediger Chancel Mbemba (ex-RSC Anderlecht) scoorde. Brighton, waar doelman Bart Verbruggen geen basisplaats had, moest slechts één minuut later een nieuwe tegentreffer slikken. Jordan Veretout nam het doelpunt voor zijn rekening en een nieuwe monsterscore leek in de maak.

In het tweede bedrijf kwam de ploeg van trainer Roberto De Zerbi snel terug tot 2-1 via Pascal Groß. Lang leek er niet meer in te zitten voor Brighton, maar toen de scheidsrechter in de 88e minuut naar de stip wees, kwam een zwaarbevochten punt opeens toch heel bij. João Pedro ging achter de bal staan en faalde niet: 2-2. Ondanks het late gelijkspel is Brighton nog wel de nummer vier in Groep B.

Sporting - Atalanta
Atalanta won het eerste Europa League-duel twee weken terug tegen Rakow Czestochowa zonder echte moeite: 2-0. Sporting-uit leek op papier een stuk lastigere opgave, maar daar bleek in de eerste helft niet al te veel van. De Italianen, waar De Ketelaere een basisplek had, stonden voor rust al met 0-2 voor. Giorgio Scalvini en Matteo Ruggeri scoorden.

Na rust werd Atalanta wat meer richting de eigen zestien gedrukt. Dat resulteerde na 76 minuten spelen in de aansluitingstreffer van Sporting. Viktor Gyökeres benutte een strafschop. Atalanta trok de overwinning uiteindelijk wel gewoon over de streep.