Čukarički, kleinste club uit Belgrado, bekende namen RSCA en Kortrijk tegen Genk

Čukarički, kleinste club uit Belgrado, bekende namen RSCA en Kortrijk tegen Genk

05-10-2023 13:31 Laatste update: 11-10-2023 14:48
12

KRC Genk neemt het in de tweede match van de Conference Leaguegroepsfase op tegen FK Čukarički. In Servië gaan de manschappen van hoofdtrainer Wouter Vrancken strijden om de drie punten. VoetbalPrimeur.be geeft een extra blik op Čukarički.

Čukarički in het kort
Volledige naam: Fudbalski klub Čukarički
Stadion: Dubočica stadion, capaciteit: 8.136 plaatsen
Eindstand vorig jaar: 3e achter Rode Ster Belgrado en TSC
Trainer: Igor Matic
Aantal keer kampioen in eigen land: Nog nooit

Hoe is Čukarički in de groepsfase van de Conference League beland?
Čukarički eindigde in het afgelopen seizoen knap op de derde plaats in de Servische Superliga. Het lukte Čukarički om Partizan Belgrado onder zich te houden en qua punten stond het gelijk met TSC. Alleen Rode Ster Belgrado bleef dominant op kop met een verschil van 22 punten. Rode Ster Belgrado werd na 37 wedstrijden ongeslagen kampioen in Servië.

Čukarički mocht het Europees opnemen tegen het Griekse Olympiakos in de Play-Offs voor de groepsfase van de Europa League. Olympiakos had in de derde voorronde KRC Genk verslagen en mocht het nu opnemen tegen Čukarički. Olympiakos won de eerste match in Servië met 1-3 en won vervolgens met 3-0 in Griekenland. Hierdoor stroomde Čukarički door naar de groepsfase van de Conference League.

Čukarički-spelers worden Hooglanders genoemd
De spelers van Čukarički worden ‘Hooglanders’ genoemd. Deze bijnaam is voortgekomen uit het glooiende landschap waar de thuisclub gevestigd is. Čukarički ligt in heuvelachtig gebied in Servië. De club is de kleinste club uit de Belgrado regio, na de grotere clubs Partizan Belgrado en Rode Ster Belgrado.

Bekende namen bij Čukarički
In de selectie van Čukarički vinden we twee bekende namen terug, een daarvan luidt Luka Adzic. De 25-jarige Servische linksbuiten heeft een verleden bij RSC Anderlecht. In 2018 vertrok hij van Rode Ster Belgrado naar Anderlecht voor 800 duizend euro. Anderlecht verhuurde de aanvaller vervolgens meerdere malen aan FC Emmen en het Turkse Ankaragücü. In totaal speelde Adzic zes wedstrijden voor paars-wit.

Een andere bekende naam binnen de selectie van Čukarički is Sambou Sissoko. De 23-jarige Malinese middenvelder is in de afgelopen zomerse mercato overgekomen van KV Kortrijk. Sissoko werd eerder door Kortrijk verhuurd aan Čukarički, maar heeft nu definitief de overstap gemaakt. Bij De Kerels speelde Sissoko in totaal 18 wedstrijden mee.

Waar komt het gevaar van Čukarički vandaan?
Čukarički heeft in het huidige Super liga-seizoen een opvallende topscorer. Centrale middenvelder Igor Miladinovic wist tot nu toe het vaakst te scoren. In elf wedstrijden wist hij vier keer het net te vinden voor Čukarički. Met Marko Docic heeft Čukarički nog een andere middenvelder die weet hoe het is om een doelpunt te maken.

Voorin is het verder oppassen geblazen voor de Gambiaanse centrumspits Mohamed Badamosi en linksbuiten Djordje Ivanovic, beide spelers hebben ook vorig seizoen laten zien dat ze het net regelmatig konden vinden voor Čukarički.

De formatie van Čukarički
In de eerder wedstrijd van de Conference Leaguegroepsfase stond Čukarički tegenover Ferencváros. De ploeg kwam toen uit met een 4-2-3-1 opstelling. In de eerste match werd met 3-1 verloren door Čukarički. Op 16 september stond Čukarički in eigen huis tegenover Rode Ster Belgrado, de club die vorig seizoen nog ongeslagen kampioen werd. Čukarički wist met 2-1 te winnen, ook met een 4-2-3-1 formatie.

De conclusie voor Genk
Genk is de grote favoriet tegen Čukarički, dat gaf ook hoofdtrainer Igor Matic aan in de persconferentie voor de ontmoeting met Genk. Toch doet Genk er verstandig aan om de Servische hooglanders niet te onderschatten, de ploeg is het gewend om in de underdog-positie te duiken.