Feyenoord met scorende Ueda doet zich tekort tegen Atlético Madrid en Witsel

Feyenoord met scorende Ueda doet zich tekort tegen Atlético Madrid en Witsel

04-10-2023 21:56

Feyenoord is er woensdag niet in geslaagd om te winnen bij Atlético Madrid met Axel Witsel in de basis. De ploeg van coach Arne Slot kwam sterk voor de dag tegen de formatie van Diego Simeone, maar dolf wel het onderspit: 3-2. Ayase Ueda (ex-Cercle Brugge) wist het eerste doelpunt van Feyenoord te maken, het tweede doelpunt kwam van David Hancko na een fraaie assist van Calvin Stengs (ex-Royal Antwerp FC). Bart Nieuwkoop (ex-Union SG) kwam ook nog als invaller het veld in bij Feyenoord. 

Slot bouwde in het Wanda Metropolitano extra zekerheid in met Ramiz Zerrouki voor Yankuba Minteh. Daardoor verhuisde Calvin Stengs (ex-Royal Antwerp FC) naar de rechterflank. De Rotterdammers begonnen sterk tegen de Spaanse topclub. Na zeven minuten opende Ueda, de vervanger van de geschorste Santiago Gimenez, zelfs de score na een steekpass van Quinten Timber.

Feyenoord bleek totaal niet onder de indruk van Atlético. Zerrouki probeerde het brutaal van veertig meter afstand en miste maar net het doel. Ondanks die sterke start van de Eredivisie-kampioen kwam de thuisploeg na een klein kwartier langszij. De treffer van Alvaro Morata was wel dubieus. Mats Wieffer onderschepte een pass richting Saúl, die buitenspel liep. De bal kwam echter terecht bij Morata, die de trekker overhaalde. De scheidsrechter ging nog wel naar het scherm, maar doordat Saúl de bal niet raakte bleef het doelpunt staan: 1-1.

Voor Feyenoord brak daarna een lastige fase aan. Zo voorkwam Trauner een treffer door de bal vlak voor de lijn over zijn eigen doel te werken. De Rotterdammers lieten zich niet uit het veld slaan en na een vrije trap van Stengs werkte David Hancko in twee instanties binnen. Vervolgens was ook de andere Feyenoord-verdediger gevaarlijk, maar Trauner schoot van dichtbij naast. Feyenoord leek zodoende met een voorsprong te gaan rusten, maar daar stak Antoine Griezmann in blessuretijd een stokje voor. De Fransman scoorde met een omhaal.

Zo eindigde de tweede helft in mineur voor Feyenoord en ook de tweede begon dramatisch. Na een voorzet van Molina tikte Morata meteen de 3-2 binnen. De bezoekers hadden even de tijd nodig om zich van die klap te herstellen, maar voerden daarna de druk op. Paixão probeerde het tot twee keer toe met een fraaie uithaal. En vooral invaller Minteh was dichtbij. Hij ging één-op-één op Jan Oblak af, maar de Atlético-keeper kwam goed uit zijn doel en voorkwam een goal. 

In de slotfase hielden de Madrilenen vooral tegen, terwijl Feyenoord tijdens het slotoffensief zocht naar een gaatje in de rood-witte muur. Dat lukte niet, maar de ploeg van Slot kan de Spaanse hoofdstad wel met opgeheven hoofd verlaten. Na twee duels hebben de Rotterdammers drie punten, Atlético heeft er één meer.