Van der Gijp over Brobbey: 'Rood, hij is gefrustreerd en loopt door op de keeper'

Van der Gijp over Brobbey: 'Rood, hij is gefrustreerd en loopt door op de keeper'

03-10-2023 12:42

In Nederland werd tijdens de uitzending van Vandaag Inside de botsing tussen Brian Brobbey en Etienne Vaessen besproken. René van der Gijp is van mening dat de aanvaller de rode kaart had moeten krijgen, omdat de botsing in zijn ogen voortkomt uit frustratie.

Van der Gijp zag dat Brobbey te ver voor zichzelf uitspeelde, waarna de spits doorliep op de doelman. "Dan kan dit gebeuren. Hij speelt de bal te ver voor zich uit, daardoor is hij gefrustreerd en loopt hij door op de keeper. Je kan ook opspringen. Als je zo doorloopt op de keeper, dan kun je hem raken. Op zijn schouder, maar ook op zijn hoofd", stelt Van der Gijp. "Natuurlijk is dit een rode kaart. Op het moment dat hij de bal te ver voor zich uitspeelt, kan hij al stoppen. Hij kan die bal nooit meer halen en dat zat hem dwars. Dan gaat hij door op de keeper", voegt hij eraan toe. 

Johan Derksen wijst geen schuldige aan voor de botsing. "Het oogde niet als een overtreding. Een spits gaat altijd voor de bal, tot het laatste moment." Bas Nijhuis, die te gast was in het programma, geeft aan dat hij geen kaart zou hebben gegeven. "In eerste instantie niet, omdat dit soort situaties best vaak gebeurt in een seizoen. Niet zulk contact met het hoofd, maar wel met de schouder bijvoorbeeld. Een spits zal er inderdaad altijd voor gaan."