'Twente-man Brenet in nauwe schoentjes: geen rijbewijs, mishandeling vriendin'

'Twente-man Brenet in nauwe schoentjes: geen rijbewijs, mishandeling vriendin'

02-10-2023 17:49
1

De Nederlandse voetballer Joshua Brenet ligt onder vuur bij justitie. De 29-jarige FC Twente-verdediger wordt ervan verdacht een rijverbod aan zijn laars te hebben gelapt, meldt RTV Oost.

Het rijbewijs van Brenet werd eerder afgepakt. Ondanks een verbod is hij twee keer achter het stuur aangehouden door de politie. Het Openbaar Ministerie wil naar verluidt bovendien dat Brenet een eerder opgelegde voorwaardelijke taakstraf alsnog uitvoert. De rechtervleugelverdediger is eerder veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin. Hij zou haar onder meer bij de keel hebben gegrepen.

Brenet werd op 10 en 23 januari van dit jaar aangehouden door de politie, terwijl hij zonder rijbewijs achter het stuur zat. 'Officier van justitie Achilles Damen maakte vanochtend bovendien bekend dat het OM wil dat Brenet alsnog een taakstraf van 20 uur uitvoert', klinkt het. Op 21 november 2021 werd Brenet door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld, omdat hij zijn vriendin had 'gemolesteerd'. Hij had haar vastgepakt en bij haar keel gegrepen.

Tijdens die zitting kwam Brenet niet opdagen, waarop hij bij verstek werd veroordeeld. Omdat Brenet nog in de proeftijd zat, wil justitie dat de taakstraf wordt uitgevoerd. Twente wil niet reageren. "We beschouwen dit als een privézaak", zegt woordvoerder Richard Peters.