Arsenal wint met ruime cijfers, Man City en Doku onderuit in Wolverhampton

30-09-2023 18:17
9

Manchester City heeft zich in een uitduel laten verrassen voor Wolverhampton Wanderers. De ploeg van Pep Guardiola ging met 2-1 onderuit, waardoor Arsenal door de ruime winst op Bournemouth (0-4) weer kon aansluiten in de top van de Premier League.

Bournemouth - Arsenal: 0-4
Arsenal kwam na ruim een kwartier spelen al op voorsprong tegen Bournemouth dankzij een doelpunt van Bukayo Saka. Vlak voor rust was het weer raak: Martin Ødegaard benutte een penalty, waardoor de club uit Noord-Londen met een comfortabele stand thee ging drinken. Na rust kreeg de ploeg van trainer Mikel Arteta opnieuw een strafschop. Deze werd benut door Kai Havertz. In de blessuretijd zorgde Ben White voor de 0-4. Rode Duivel Leandro Trossard bleef op de bank bij Arsenal.

Wolverhampton Wanderers - Manchester City: 2-1
Manchester City kwam na dertien minuten op achterstand door een eigen goal van Rúben Dias. De Wolves slaagden erin om de voorsprong te behouden tot de rust. Na de thee zorgde Julián Álvarez voor de gelijkmaker, echter kon het team van Guardiola niet lang nagenieten. Acht minuten later maakte Hwang Hee-chan het winnende doelpunt voor Wolverhampton. Rode Duivel Jérémy Doku speelde de gehele match mee met Manchester City.