Borussia Dortmund tijdelijk koploper in Bundesliga na zege tegen Hoffenheim

29-09-2023 22:33

Borussia Dortmund mag zich na vrijdagavond in ieder geval voor even de nieuwe koploper van de Bundesliga noemen. Op bezoek bij Hoffenheim werd een 1-3 zege geboekt.

Die Borussen begonnen uitstekend op bezoek bij subtopper Hoffenheim. Niclas Füllkrug maakte al na achttien minuten spelen de openingstreffer.  Hoffenheim wist de schade al na 25 minuten ongedaan te maken. Dortmund-verdediger Mats Hummels beging een overtreding, kreeg geel en zag de scheidsrechter vervolgens naar de stip wijzen. Andrej Kramaric ging achter de bal staan en faalde niet. Nog voor rust wist Dortmund voor de tweede keer op voorsprong te komen in de PreZero Arena. Marco Reus scoorde.

Het lukte de ploeg van trainer Edin Terzic uiteindelijk om de overwinning over de streep te trekken, iets wat nog wel bemoelijkt werd na de rode kaart van Ramy Bensebaini, maar toen Julian Ryerson in de slotfase de genadeklap uitdeelde, was het klaar: 1-3. Door de zege heeft Dortmund nu veertien punten uit zes duels. Bayern en Bayer Leverkusen volgen op dertien punten en spelen dit weekend nog tegen respectievelijk RB Leipzig en Mainz.