Riemer over blessuregolf Anderlecht: Voetbalgoden zijn mij niet gunstig gezind

Riemer over blessuregolf Anderlecht: "Voetbalgoden zijn mij niet gunstig gezind"

25-09-2023 17:56
18

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, reageert op de blessuregolf bij paars-wit na het gelijkspel tegen Club Brugge. Anderlecht en Club Brugge speelden in het Lotto Park met 1-1 gelijk. Kasper Dolberg opende de score namens paars-wit, Andreas Skov Olsen trok de stand gelijk namens Blauw-Zwart.

Het is een aardige lijst van blessuregevallen bij Anderlecht rondom de match met Club Brugge. Onder anderen Dolberg, Thomas Delaney, Francis Amuzu, Thorgan Hazard, Kasper Schmeichel, Moussa N’Diaye en Ludwig Augustinsson zijn niet blessurevrij.

Hoofdtrainer Riemer gaat per speler de ernst van de situatie af bij Anderlecht. Over Dolberg zegt Riemer het volgende. “Ik denk dat het een spierverrekking is, hopelijk geen scheur”, citeert Sporza Riemer. De hoofdtrainer gaat vervolgens verder over Delaney. "We moeten de schade verder opmeten, maar ik vrees dat hij een breuk heeft opgelopen", meldt Riemer na de match.

Ook Amuzu en Hazard waren niet fit bij Anderlecht. Amuzu moest een kwartier voor tijd naar de kant. "We wisten dat Francis wat last had en geen volledige wedstrijd zou kunnen volmaken", vertelt Riemer. Ook aanwinst Hazard was niet fit, De Rode Duivel kreeg voor de match een inspuiting voor een blessure aan zijn grote teen.

N’Diaye kon voor de match niet opdraven vanwege een nekblessure, hierdoor zette Riemer Augustinsson in de basis bij Anderlecht. Riemer geeft aan dat hij Augustinsson eigenlijk niet wilde inzetten omdat hij nog volledig moest terugkeren van een spierblessure. “Echt, ik weet zelfs niet hoe Ludwig de 90 minuten heeft volgemaakt", deelt Riemer.

In de tweede helft tussen Anderlecht en Club Brugge gaf ook doelman Schmeichel aan dat hij een behandeling nodig had. De doelman kampte eerder al met een ribblessure. "Dat zou het helemaal afgemaakt hebben. De voetbalgoden zijn mij op dit moment niet gunstig gezind, denk ik", besluit Riemer.