Defour over arbitrage na Mechelen – Leuven: “Meer geld? Eerst beter leren fluiten”

Defour over arbitrage na Mechelen – Leuven: “Meer geld? Eerst beter leren fluiten”

23-09-2023 23:29
7

Steven Defour, de hoofdtrainer van KV Mechelen, is zeer kritisch op de arbitrage na de verliespartij tegen OH Leuven. Mechelen verloor thuis met 1-2 van Leuven. Defour uitte zich na afloop zeer kritisch op scheidsrechter Nathan Verboomen.

Defour stak zijn mening niet onder stoelen of banken na de match tussen Mechelen en OH Leuven. Vooral de VAR-fase rond de penalty en de discussie over de bal van Foulon die al dan niet over de lijn was zaten Defour erg hoog.

Defour geeft aan dat hij zijn oordeel ook scheidsrechter Verboomen heeft gedeeld. “We blijven met een kutgevoel achter. Verboomen heeft niet goed gefloten vandaag, dat heb ik hem gezegd en ik hoop dat hij eruit leert”, citeert Het Laatste Nieuws Defour.

Defour reageerde ook op het feit dat de scheidsrechters loonsverhoging verlangen. “Het Referee Department wil meer geld en middelen van de clubs, maar dan moeten ze wel eerst beter leren fluiten. Op deze manier spelen ze met ons geld. Of die bal van Foulon al dan niet over de lijn was, is geen vraag als er doellijntechnologie is. Maar daar wil de Pro League niet in investeren”, besluit Defour.