Spaanse media over Antwerp: 'Perfecte voorbeeld van mix talent en veteranen'

Spaanse media over Antwerp: 'Perfecte voorbeeld van mix talent en veteranen'

19 september - 10:00

Royal Antwerp FC, de trotse kampioen van België, maakt zich op voor een historische confrontatie met Barcelona in de groepsfase van de Champions League. Onder het waakzame oog van trainer en voormalig Barcelona-speler Mark van Bommel is het debuterende Antwerp uitgegroeid tot een serieus te nemen tegenstander, en dit is ook de Spaanse media niet ontgaan.

Opmars van Overmars en co.
'Antwerp, als oudste club van het Belgische voetbal en geleid door Van Bommel, keert terug naar de Europa Cup', meldt Marca. 'Na hun vijfde Belgische competitietitel in een uitdagend seizoen te hebben veroverd, maken de Antwerpenaren hun magische comeback naar de elite compleet om zich bij de beste te voegen', vervolgt het Spaanse medium. 'En bedenk dat de Vlaamse ploeg in 2015 nog uitkwam in de Eerste Amateurdivisie, na jaren van financiële tegenslagen en sportieve misstappen... Maar met de overname van de club door Paul Gheysens in 2017, begon de wederopstanding', observeert Marca.

Barcelona-tintje van Antwerp
Mundo Deportivo voegt toe en belicht de voormalig Barcelona-spelers die de technische staf van de Antwerpenaren bekleden. 'Royal Antwerp, debutant in de competitie, werd verrassend kampioen van de Liga 2022-2023 in België, mede dankzij twee voormalige culés: de Nederlander Marc Overmars in sportmanagement en Mark van Bommel als coach. Van Bommel speelde samen met Xavi en Deco, nu sportdirecteuren bij Barça, in het Barça-team dat in 2005-2006 de Champions League won in Parijs tegen Arsenal met 2-1 en stond in de basis tijdens de finale.'

De juiste mix van talent en veteranen
Marca ziet een belangrijk element dat Antwerp succesvol maakt. 'Antwerp, dat zich wil bewijzen in deze Champions League, is het perfecte voorbeeld van een team dat harmonieus bestaat uit veelbelovende jonge spelers en veteranen die hun vorm herontdekken. Alderweireld, De Laet en Janssen vormen een team samen met talenten als Michel-Ange Balikwisha, Ekkelenkamp, Mandela Keita en de 18-jarige middenvelder Arthur Vermeeren, die de hele Belgische voetbalwereld in beroering brengt', stelt Marca vast over de mix van talent en ervaring.

Xavi onderschat de Great Old niet
Sport ES waarschuwt dat het Antwerp niet zal onderschatten. 'Barça zal niet licht denken over de Belgische ploeg, op papier de minst sterke van de groep, en zal aantreden met hun sterkste opstelling, die momenteel de meeste zekerheid biedt aan de Barça-strateeg', aldus Sport ES, dat Antwerp de minste tegenstander in de poule van Barcelona, FC Porto en Sjachtar vindt.

Antwerp debuteert niet in Camp Nou
Het belooft dus een kraker van een debuut te worden voor Antwerp tegen een sterk Barcelona. In plaats van het beroemde Camp Nou, wordt deze boeiende confrontatie gespeeld in het Olympisch Stadion Lluís Companys, aangezien Camp Nou wordt gerenoveerd. De aftrap is om 21 uur, en de voetbalwereld kijkt reikhalzend uit naar deze clash tussen de Belgische kampioen en de Spaanse grootmacht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s