Spaanse bond selecteert speelsters tegen wil in, voetbalsters reageren verbolgen

Spaanse bond selecteert speelsters tegen wil in, voetbalsters reageren verbolgen

18 september - 23:54
13

Er is opnieuw een bom ontploft binnen de Spaanse vrouwenselectie. Diverse speelsters die zijn opgeroepen voor de komende interlandperiode, zijn verbaasd dat ze op de lijst staan van de nieuwe bondscoach Montse Tomé. Er was namelijk nog geen akkoord met de Spaanse bond (RFEF). 

Luttele minuten na de WK-eindzege van Spanje op 20 augustus ging het mis. Zoals bekend zoende Luis Rubiales speelster Jenni Hermoso op de mond, waarna een gigantische rel ontstond. Rubiales is inmiddels afgetreden. Bondscoach Jorge Vilda werd ontslagen. Maar liefst 39 speelsters van de Spaanse nationale ploeg stelden zich vervolgens niet meer beschikbaar zolang er geen grote veranderingen zouden plaatsvinden bij de Spaanse bond. 

Maandagmiddag werd de nieuwe selectie bekendgemaakt. Op die lijst staan vijftien van de 23 WK-winaars. Dat was niet de bedoeling, zo bluikt uit statements die naar buiten zijn gebracht na de publicatie van de lijst met namen. Er zijn dus meerdere speelsters opgeroepen die meedoen aan de boycot, tot hun eigen verbazing, aangezien er nog geen akkoord is bereikt met de RFEF. 

De voetbalsters in kwestie beraden zich nu op het zetten van juridische stappen. Ook is er inmiddels contact gezocht met de spelersvakbond FIFPRO. Ze hopen te achterhalen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn als ze niet ingaan op de uitnodiging van de Spaanse bond. Aanstaande vrijdag speelt wereldkampioen Spanje weer een wedstrijd, tegen Zweden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s