KV Kortrijk was erg dicht bij een stunt tegen Anderlecht, Dreyer redt een punt

17-09-2023 18:03
112

KV Kortrijk was erg dicht bij een stunt in de Jupiler Pro League tegen RSC Anderlecht, maar de ploegen speelden met 2-2 gelijk via een late treffer van Anders Dreyer. Namens Kortrijk scoorden Dion De Neve en Felipe Avenatti. Namens Anderlecht wisten spits Kasper Dolberg en Anders Dreyer te scoren.

RSC Anderlecht ging op bezoek bij KV Kortrijk. In de beginfase was er weinig spektakel tussen beide ploegen. In de 10e minuut was Amuzu namens Anderlecht dichtbij, de speler knalde de bal tegen de onderkant van de lat.

Anderlecht toonde zich dominant, maar het was Kortrijk dat plotseling wist te scoren via Dion De Neve. De Neve veroverde de bal van Sardella en ging vervolgens richting het doel van Dupé. De Neve wist de doelman in de 19e minuut te verschalken en tekende voor de 1-0 voorsprong.

Lang duurde de voorsprong niet, één minuut later was het Kasper Dolberg die namens Anderlecht de gelijkmaker maakte. Het doelpunt van Dolberg was wat gelukkig te noemen, het schot werd van richting veranderd.

Na het doelpunt van Anderlecht kreeg de ploeg meerdere kansen, maar paars-wit wist de kansen niet te benutten in deze fase tegen Kortrijk. In de laatste fase van de eerste helft ging het spelbeeld op en neer. Avenatti liep in de 41e minuut keihard door op N’Diaye. Anderlecht had het betere van het spel in de eerste helft, maar we gingen rusten met een 1-1 gelijkspel.

De tweede helft tussen Anderlecht en Kortrijk begon rommelig. Beide ploegen wisten geen grote kansen te creëren. In de 54e minuut ging het alleen helemaal mis voor paars-wit. Doelman Dupé nam niet voor de eerste keer onnodig risico. Debast greep vervolgens in alsof hij de doelman was, maar dit leverde hem een rode kaart op en een penalty voor Kortrijk.

In de 57e minuut mocht de penalty van Kortrijk genomen worden. Spits Avenatti ging achter de bal staan en hij verschalkte de doelman van Anderlecht. Hierdoor gingen De Kerels met 2-1 aan de leiding. Anderlecht moest verder met een man minder.

In de 59e minuut kwamen Thorgan Hazard en Louis Patris het veld in namens Anderlecht. Alexis Flips en Mats Rits werden gewisseld. Vervolgens groeide het vertrouwen van Kortrijk tegen de tien man van Anderlecht. Voor Anderlecht werd het moeilijk om nog tot voetballen te komen.

In de 81e minuut maakte Marco Kana een onnodige trekfout. Dit leverde de speler die gehuurd wordt van Anderlecht zijn tweede gele kaart op. Hierdoor stonden zowel Anderlecht als Kortrijk met tien man op het veld.

Er kwamen maar liefst zeven minuten blessuretijd bij. In de slotfase van de match wist Anderlecht geen vuist meer te maken tegen Kortrijk. In de 97e minuut was het toch invaller Anders Dreyer die de gelijkmaker keihard binnen schoot met een volley. Kortrijk was erg dicht bij de eerste driepunter, maar speelt gelijk tegen Anderlecht.